Surfen op de tijdlijn...

Om deze rubriek te raadplegen moet je lid zijn van het Lenniks Archief. Pas dan geeft het archief al zijn geheimen prijs. Eens ingelogd kan je hier onbeperkt surfen.

De tijdlijn begint in 1799 vooral met documenten die ons een inkijk geven van wie onze burgemeesters en schepenen waren in het begin van de 19de eeuw (1799-1900). Vanaf 1860 begint de fotografie zijn opmars te maken en verschijnen sporadisch foto's op onze tijdlijn, meestal van de notabelen van het dorp. Na 1930 worden meer en meer foto's gemaakt ook door de middenklasse.

Oude krantenartikelen vinden we terug dankzij de "Gazette van Sint-Quintens-Lennick". Al zijn de meeste kranten in privébezit zijn we er toch in geslaagd om er een paar te digitaliseren. Verder vinden we krantenartikelen uit onze nationale dagbladen in verband met Lennik, met oog voor het streeknieuws.

Vanaf 1958 komen de eerste 8 mm videobeelden op onze tijdlijn. Vanaf 2007 legden we ons eigen filmarchief aan.

Ieder onderwerp heeft een titel, een thema (document = D1, foto = F1, video's = V1, boeken = B1, kranten = K1, objecten = O1). Voor diegenen die willen reageren op een document, foto, krant, video of object moeten steeds het codenummer van het archiefstuk vermelden.

Kortweg, onze tijdlijn biedt jullie een massa aan informatie over onze rijke Lennikse geschiedenis.

 

 

Interesse in de Lennikse geschiedenis?

Word lid van het Lenniks archief!