Naar alle berichten
Lenniks Archief

Volleybal VC Lennik

Geschreven door Jan Van Reepingen op . Aangepast op .

Het is een tijd stil geweest rond het Lenniks Archief, maar dit wil niet zeggen dat we stil hebben gezeten. Er werd naarstig gewerkt aan een nieuw thema. 

Lennik heeft zo zijn geschiedenis waar we fier mogen over zijn. We hebben onze boerenpaarden of onze meest spitse kerktoren van het Pajottenland om er maar en paar te noemen. Maar wie er met kop en schouders boven uitsteekt is onze Volleybalgeschiedenis.

Vandaag anno 2018 herdenken we Johan Baetens die 25 jaar geleden van ons is heengegaan. We mogen wel stellen dat Jo Lennik op de kaart heeft gezet met zijn uitzonderlijke talent.

Jarenlang werd zoveel mogelijk beeldmateriaal vergaard en met behulp van foto's, krantenartikelen en wedstrijdverslagen hebben we  een mooi naslagwerk uitgewerkt. Het gaat niet alleen rond Jo maar ook over zij die het volleybal oprichtten en lieten groeien.

Mijn oprechte dank gaat naar de journalisten en fotografen waarvan we de namen niet altijd konden achterhalen, die het mogelijk maakten om deze geschiedenis te reconstrueren.

Veel plezier namens de redactie,

Javare 2018

Naar alle berichten
Interesse in de Lennikse geschiedenis?

Word lid van het Lenniks archief!