Naar alle berichten
Lenniks Archief

Storm over het pajottenland - Videoreeks - Algemeen

Geschreven door Jan Van Reepingen op . Aangepast op .

 

 

Iedere maandag kan je afstemmen op ons videoreeks en filmkanaal. We beginnen met de politiereeks rond "Storm over het Pajottenland" Deel 1. Gedurende dertien weken worden jullie meegezogen in een verhaal dat enerzijds gebaseerd is op waar gebeurde feiten anderzijds gecreëerd door de fictieve hersenspinsels van onze regisseur scenarist Jan Van Reepingen.

Deel1: De inbraak
Lennik, een dorp in het landelijke Pajottenland wordt plotseling opgeschrikt door een inbraakgolf. De bevolking is ongerust.

Deel 2: Onrust in het dorp
Na de inbraak bij het echtpaar Dujardin staat de politie voor een raadsel. De enige aanwijzing stuurt hen naar de richting van een Luikse bende.

Deel 3: Gemeentehuis op stelten
De burgemeester en schepenen, de collega's in de bank, de buren, iedereen praat over de inbraakgolf en wil dat de politie maatregelen treft.

 

Deel 4: Inbraak in de Sint Elooiswijk
Niet alleen de inbraakgolf maar ook de wegenwerken zorgen voor de nodige problemen. Het gemeentebestuur werkt eraan. Onderdirecteur Tony Van Parys heeft geldproblemen. Directeur Pollack stelt hem voor een rustperiode in te lassen.

Deel 5: Droevige tijden
Sonny weet nog altijd niet wat er zich heeft afgespeeld bij hem thuis. Hoe zou het met Cathy zijn? Komt er eindelijk een doorbraak in de zaak?

Deel 6: Dokter Dood
Nadat Cathy door Sonny dood werd teruggevonden is hij ten einde raad.
Ook voor commissaris Quinn en hoofdinspecteur Van Doren lijkt het zoeken naar een speld in een hooiberg.

Deel 7: De arrestatie
Het onderzoek van het politieteam leverde verschillende resultaten op, de zwarte bestelwagen, dood door verstikking, het spuitje met propofol, huidschilfers onder de vingernagels. Al deze sporen leiden naar één hoofdverdachte bijgenaamd "Dokter Dood".


Deel 8: Na de arrestatie en de veroordeling van"Dokter Dood" en zijn handlangers lijkt eindelijk de rust in het dorp te zijn teruggekeerd. Maar zal alles zo blijven of moet de echte "Storm over het Pajottenland" nog komen?


 


Deel 9: De gijzeling
Tijdens de jaarvergadering viel plots een gemaskerde man de vergaderzaal binnen en gijzelde het aanwezige personeel. De politie werd op de hoogte gebracht en de hulpdiensten waren al onderweg.
Deel 10: L.A. Confidential
Nadat Peter De Dekker vermoord werd kwam Els Van Vleteren op het idee om Sonny, die zich nog altijd in de toiletten schuilhield te contacteren om zo de gijzenemer te verrassen. Het kwam tot een schermmutseling met de gijzelnemer. Sonny werd hierbij in het been geraakt.

 

Deel 11: Het onderzoek
De gijzeling is afgelopen. Ondanks een inval van de speciale interventie-eenheid heeft de gijzelnemer echter een manier gevonden om te ontsnappen. Commissaris Quinn zit met de handen in het haar en hoopt dat de camerabeelden enig licht gaan werpen op deze eigenaardige zaak.

 

Deel 12: Het onderzoek
Alle sporen leiden naar Johnny Stevens die als onderhoudsman bij de bank zou gewerkt hebben. Het politieteam rukt uit voor de arrestatie van de jongeman.

 

Deel 13: De ontknoping
Na de levenslange veroordeling van Johnny Stevens is de rust in het dorp teruggekeerd. Alhoewel Johnny zijn onschuld staande houdt lijkt alles in zijn richting te wijzen. Commissaris Quinn lijkt er gerust in, maar is dit gegrond?

 

Veel kijkplezier namens de redactie

Naar alle berichten
Interesse in de Lennikse geschiedenis?

Word lid van het Lenniks archief!